Hoe de kosten bij geld lenen zoveel mogelijk drukken?

Geld lenen kost ook geld. Het is wellicht één van de vaakst gehoorde stellingen die je tegen zal komen op het ogenblik dat je ervoor kiest om op zoek te gaan naar een krediet om af te sluiten. Het afsluiten van een lening brengt inderdaad altijd de nodige (extra) kosten met zich mee. Op het einde van de rit zal je dan ook steevast meer terug hebben betaald dan je in eerste instantie hebt ontvangen. Zoveel spreekt voor zich. Hoeveel deze kosten precies bedragen is in de praktijk sterk afhankelijk van verschillende factoren. Wil jij graag deze kosten tot een minimum kunnen beperken? Dan is het zeker interessant om even de informatie door te nemen die je hieronder aantreft.

Kan je kosteloos geld lenen?

Kan je geld lenen zonder dat je daarvoor kosten hoeft te betalen? Indien je de keuze maakt om een lening af te sluiten bij een bank is dat helaas niet mogelijk. Het spreekt namelijk voor zich dat de bank in kwestie een bepaalde winst moet zien te maken op de kredieten die ze verstrekt. Sterker nog, voor een financiële instelling geldt dat de winsten die ze behalen uit hun financieringen van cruciaal belang zijn voor het voortbestaan van de onderneming. Samen met beleggingsproducten zijn ze voor financiële instellingen dan ook het meest lucratief. Toch betekent dit niet dat er in de praktijk geen enkele mogelijkheid bestaat om geld te lenen zonder dat je daarvoor kosten moet betalen.

Geld lenen is in de praktijk eveneens mogelijk buiten financiële instellingen om. Het is bijvoorbeeld eveneens een mogelijkheid om een zogenaamde onderhandse lening af te sluiten. In dat geval ga je een bepaald bedrag lenen bij een vriend of familielid of bij bijvoorbeeld een kennis waardoor er helemaal geen financiële instelling aan te pas komt. Let wel, het is aan de verstrekker van de onderhandse lening om te bepalen of hij of zij al dan niet een bepaalde intrest in rekening brengt. Dat spreekt voor zich.

De impact van de kredietvorm op de intrest op je financiering

Geld lenen is mogelijk op verschillende manieren. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen de kredietvormen “persoonlijke lening” en “doorlopend krediet”. Voor deze laatste geldt dat ze door veel mensen wordt geprefereerd omdat ze zich kenmerkt door een zeer flexibel karakter. In ruil voor die flexibiliteit vraagt de bank wel een aanzienlijk hogere rente in vergelijking met het persoonlijk krediet. Het is aan jou om te bepalen wat nu precies voor jou het belangrijkst is.

Vergelijk altijd de verschillende kredieten op de markt

Wil je graag geld lenen tegen de laagst mogelijke kosten? Zou je bovendien bij voorkeur ook niet willen kiezen voor een onderhandse lening? In dat geval is het altijd interessant om een vergelijking uit te voeren tussen de diverse kredieten die op de markt worden aangeboden. Tijdens een dergelijke vergelijking zal immers niet alleen duidelijk worden met welke kredietvoorwaarden je rekening moet houden, daarnaast zal ook het verschil in kosten al snel vastgesteld kunnen worden. In de regel is het zo dat, hoe rechtlijniger het krediet is, des te lager de kosten zullen zijn gelegen. Hou er wel rekening mee dat de intrest ook aanzienlijk wordt beïnvloed door de kredietverstrekker in kwestie. Vergelijk dus niet alleen de verschillende kredietvormen, maar ook het aanbod bij verschillende kredietverstrekkers. Alleen zo haal je er de goedkoopste persoonlijke lening tussenuit.

Admin - Author

You Might Also Like