Bedrijfsarts worden

bedrijfsarts-devente

Bedrijfsarts worden, is meestal geen on-overwogen keuze. Na de studie geneeskunde te hebben afgerond op de universiteit is het mogelijk je te specialiseren. Bijvoorbeeld in bedrijfskunde. Bij deze specialisatie leer je zowel in praktijk als uit de boeken. Vacatures voor bedrijfsartsen vind je in het hele land. Dus bedrijfsarts in Deventer worden, in Koog aan de Zaan of liever in Maastricht? Het kan allemaal. Met de enorme woningnood in het achterhoofd is het prettig te weten dat je overal kunt werken met de titel bedrijfsarts.

Waarom bedrijfsarts worden?
Wat veel bedrijfsartsen noemen als je ze vraagt waarom het werk hun zo trekt dan wordt er vaak genoemd dat geen dag hetzelfde is. De ene keer heb je een zieke medewerker van een advocatenkantoor als patiënt en de volgende keer iemand van de gemeente reiniging. Ook heb je te maken met de bedrijven zelf. Het belang behartigen van beide partijen maakt het werk divers en nooit saai.

Voldoening uit werk
Wat bedrijfsartsen ook aanspreekt, is dat het ontzettend waardevol voelt om patiënten er weer bovenop te helpen. Het liefst zien bedrijfsartsen patiënten zo vroeg mogelijk. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Maar vaak genoeg komen mensen met burn-out klachten met soms zelfs psychoses naar de bedrijfsarts. Hoe fijn is het dan om na loop van tijd ook deze mensen weer aan passend werk te helpen en misschien nog belangrijker: weer op de rit te krijgen.

Verzuim verminderen
Anders dan bij een huisarts is een bedrijfsarts er op gericht om iemand weer aan het werk te krijgen. Om weer grip te krijgen op het leven. Je begrijpt dat een bedrijfsarts dan ook veel kan betekenen voor een patiënt. Vroeger had de bedrijfsarts vaak de reputatie om kosten wat kost iemand weer naar zijn oude functie te krijgen. Dus ook soms ten koste van de patiënt. De afgelopen jaren is deze reputatie flink ten goede verandert. Dat is iets dat bedrijfsartsen van verzuimdesk.nl ook merken. Dat maakt het werk nog leuker.

Veelzijdig werk
Kortom, bedrijfsarts worden, is kiezen voor een veelzijdig en dankbaar beroep. Een goede bedrijfsarts is vaak zowel een held voor de opdrachtgever (het bedrijf) én de patiënt. Daar doe je het voor. Dat het ook nog eens een mooi salaris oplevert, is natuurlijk ook mooi meegenomen. Maar dat salaris mag ook wel als je nadenkt hoeveel investering erin zit aan studietijd en studiekosten om bedrijfsarts te worden.

Admin - Author

You Might Also Like