Innovaties op de printmarkt

De printmarkt wordt al jaren gekenmerkt door allerlei nieuwe technieken en ontwerpen. Wil jij snel op de hoogte gebracht worden van alle ontwikkelingen op deze markt? Zoek dan niet verder: in dit artikel zetten wij alle innovaties van de laatste tijd voor je op een rijtje!

3d printen met Carbon

3d printen Carbon is een sterk opkomende techniek op de printmarkt. Met zo’n carbon printer kun je eenvoudig kunststof producten laten afdrukken. Deze producten zijn sterk en hebben een prachtige oppervlakteafwerking, maar hebben tegelijkertijd ook goede mechanische eigenschappen. Het op deze manier printen kan ook in allerlei onderdelen van een proces gedaan worden. je kunt bijvoorbeeld alvast een prototype laten printen tijdens het ontwerpproces, de productengineering of de productvalidatie. Natuurlijk is ook een kant-en-klare print mogelijk. Een 3d printer carbon is zo in te stellen dat het eindproduct perfect voldoet aan de eigenschappen die jij eraan stelt. Het product wordt dus altijd vrijwel volledig naar jouw wens uitgevoerd.

Traditioneel printen met inkjet

Niet alleen high-tech printproducten evalueren, ook traditioneel printen verschuift steeds meer naar een andere richting. Zo zijn inkjet printers erg populair. Dit komt door de vele voordelen die deze type printers met zich meebrengen. Ze printen snel door de beschikbaarheid van multipass en singlepass printheads, je kunt er contactloos en draadloos mee printen en ze zijn in allerlei formaten beschikbaar. Dit levert prachtige printresultaten op, met rijke kleuren en een mooie afwerking.

Automatisering met bestelportals

Het online bestellen van printproducten heeft de afgelopen jaren een flinke vlucht genomen. Dat zorgde voor de behoefte aan een nieuwe manier van bestellen. Die is er gekomen in de vorm van verschillende bestelportals. Deze bestelportals zijn handig voor de klant én de producent. Voor elk type drukwerk is er een specifiek soort portal te vinden. Of je dus werkt met foto’s en fotoboeken, vlaggen, banners, proefschriften of flyers; een bestelportal is altijd een handig idee. Klanten uploaden eenvoudig hun PDF-bestand(en) en het portaal doet voor jou de rest.

Steeds minder traditioneel drukwerk

De digitalisatie die in de samenleving plaats vindt heeft consequenties voor het traditionele drukwerk. Dat lijkt namelijk steeds verder te verdwijnen door een afnemende behoefte. Zo worden er minder fysieke kranten, formulieren en briefpapieren afgedrukt. Hoewel dit vooralsnog vervelend lijkt voor ondernemers die focussen op deze producten, biedt deze ontwikkeling natuurlijk ook genoeg kansen voor de toekomst. Het is dus zaak hier slim mee om te springen.

Admin - Author

You Might Also Like