5 manieren om metaal te bewerken

Metaal is een materiaal dat voor veel dingen gebruikt kan worden. Voor het toepassen van metaal in constructies en producten moet het metaal op maat bewerkt worden. Het bewerken van metaal kan op veel manieren gedaan worden. Bij het bewerken van metaal is het belangrijk dat je beschikt over de juiste expertise en machines die je kunnen helpen bij het proces. Je kunt de bewerkingen zelf uitvoeren, maar ook uitbesteden aan bedrijf dat gespecialiseerd is in metaal bewerking

Metaal bewerken met snijden

Snijden is een manier van metaalbewerking die metalen platen in een specifieke vorm kan snijden. Het snijden wordt vaak gedaan door speciale machines die met een laser het werk kunnen uitvoeren. De machines hebben de mogelijkheid om complexe vormen met hoge nauwkeurigheid te snijden. Je kunt dit doen door een ontwerp in de computer te maken. En het ontwerp wordt het eindresultaat van het snijden met de machine weergegeven. De machine voor het snijden wordt ingesteld op basis van het ontwerp in de computer. De machine zal stap voor stap de metalen platen in de gewenste vorm snijden. De laser kan op de millimeter nauwkeurig de metalen platen bewerken. Dit is handig voor het snijden van metalen op grote schaal doordat ieder stuk precies hetzelfde is.

Metaal bewerken met buigen

Buigen is een bewerking die metalen platen in een driedimensionale vorm kan buigen. Het buigen van metalen platen wordt met een hoge druk gedaan. Voor het buigen zijn er een aantal manieren die gebruikt kunnen worden. Zo kan het gedaan worden door middel van het kanten, zwenkbuigen of walsen. Kanten is een manier om metaal grofweg in de juiste vorm te buigen. Bij deze methode kunnen zowel dunne als dikke platen gebogen worden. Het kanten is echter geen manier om het metaal met hoge precisie te buigen. Bij het kanten kan het metaal namelijk beschadigd worden. Als je geen beschadigingen bij het buigen wilt hebben is een betere manier om met metaal te bewerken door zwenkbuigen. Bij zwenkbuigen wordt het metaal gebogen zonder het metaal te beschadigen. Dit proces kan geautomatiseerd worden waardoor het gebruikt kan worden voor seriewerk. Bij het walsen wordt het metaal vlak gemaakt door met een hoge druk het metaal te vervormen. Het vervormen wordt gedaan door middel van 4 zware rollen. Deze rollen zullen de metalen platen vlak maken met veel kracht.

Metaal bewerken met verspanen

Verspanen is een manier om metaal te bewerken door het metaal steeds een klein beetje weg te snijden. Deze manier het verspanen doordat er tijdens het bewerken van het metaal kleine stukken metaal afvallen die spanen worden genoemd.

Admin - Author

You Might Also Like