Hoe weet je of een laagspanningsinstallatie veilig is?

nen1010-cursus

Tijdens een NEN1010 cursus leer je hoe je erachter komt of een laagspanningsinstallatie veilig is. Als je werkt in de elektrotechnische installatiebranche, kun je niet om de NEN 1010 cursus heen die dieper ingaat op het veilig werken met laagspanningsinstallaties. Ben je van plan om een laagspanningsinstallatie uit te breiden? Of kleine aanpassingen door te voeren? Ook dan zijn de normen van NEN 1010 buitengewoon nuttig. Niet voor niets is NEN 1010 de norm als het gaat om veilig werken met laagspanningsinstallaties. Ook bij het controleren en inspecteren van installaties komt NEN 1010 van pas. Zodoende leer je tijdens de cursus een hoop dingen waar je iets aan hebt als je in de elektrotechnische installatiebranche werkt. Bij NEN kun je de NEN 1010 cursus volgen. Lees je verder?

Verschillende sectoren
De normen van NEN 1010 komen van pas in verschillende sectoren. Niet alleen in de woningbouw kun je je kennis van NEN 1010 toepassen, maar ook bijvoorbeeld in de utiliteitsbouw. Soms pas je je kennis toe op recent gebouwde installaties, maar meestal dien je je kennis toe te passen op installaties die uitgebreid worden of gewijzigd. De voorschriften voor installatie zijn op Europees niveau vastgesteld. Dat neemt echter niet weg dat de praktijk in Nederland op sommige punten verschilt van de praktijk in andere landen van Europa. De kennis die je opdoet in de NEN 1010 cursus is relevant voor de Nederlandse praktijk. Je komt er al snel achter hoe je te weten komt of een laagspanningsinstallatie veilig is.

Laagspanning
De cursus gaat diep in op laagspanningen. Wat zijn de normen als je laagspanningsinstallaties aan gaat leggen? Wat zijn de normen als je deze installaties aan gaat passen? Aan het einde van de cursus mag je jezelf Werkverantwoordelijke Laagspanning noemen. Dan moet je de cursus uiteraard wel succesvol hebben afgerond. Je kunt niet om de normen van NEN 1010 heen als je veilig wilt werken met laagspanningsinstallaties. Hetzelfde geldt voor het controleren en inspecteren van projecten. De veiligheidsbepalingen van deze norm kunnen van levensbelang zijn. Je doet er dan ook goed aan om deze cursus te volgen.

Admin - Author

You Might Also Like