Nieuwe website? Doe eerst inspiratie op!

Nieuwe website? Doe eerst inspiratie op!

Wil je werk maken van die nieuwe website? We raden je alvast aan om eerst wat inspiratie op te doen! Ga zelf eens op onderzoek uit. Bekijk bestaande websites om te ontdekken wat je zelf mooi vindt. Neem ook zeker contact op met een webdesign bureau om jezelf te informeren over de mogelijkheden en prijzen!

Bekijk het design van andere websites

Bekijk even de websites van je collega’s of concurrenten. Door websites te bekijken van ondernemers in dezelfde niche, ontdek je vaak coole designs. Maar neem gerust ook een kijkje bij websites die zich in een andere sector bevinden. Webdesign is niet gebonden aan je sector.

Je hoeft voor dit onderzoek niet in het binnenland te blijven. Overstijg het niveau van de website van je concurrent uit het volgende dorp en doe inspiratie op over de hele wereld. De kans is groot dat je designs en concepten vindt die je collega’s nog niet ontdekt hebben!

Onderzoek de nodige functionaliteiten

Welke functionaliteiten moet jouw nieuwe website hebben? Ook hier zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. 

Implementeer een webshop als uitbreiding op je fysieke winkel. Een webshop is ten alle tijden beschikbaar, ook wanneer je winkel zelf gesloten is.

Naast een webwinkel zijn er nog een heleboel andere opties die je kunt toevoegen aan je nieuwe website. Zo implementeren de meeste website eigenaars een contactformulier of een online offerte aanvraag. Afhankelijk van je sector kun je ook kiezen voor een online reserveringsmodule voor je restaurant, hotel, immo kantoor, … The sky is the limit!

Meer inspiratie opdoen?

Je vindt vaak ook inspiratie tussen de vele referenties van deze webdesign bureaus. Bekijk zeker de referenties binnen jouw niche, maar laat de andere niches je zeker niet afschrikken.

Wanneer je naar referenties gaat kijken, weet je natuurlijk ook meteen zeker waar je terecht kunt wanneer je een design ziet dat je aanspreekt!

Admin - Author

You Might Also Like