4 tips om te besparen op je energierekening

besparing op je energierekening

De kosten voor de energierekening kunnen behoorlijk hoog oplopen. Veel mensen nemen daar al maatregelen tegen door een groot deel van hun energie verbruik zelf op te wekken bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen. Uiteraard zijn er nog veel meer en goedkopere manieren om energie te besparen. In dit artikel worden er meerdere tips gegeven hoe jij kunt besparen op je energierekening. 

Vervang de gloeilamp

De verlichting van een huis is de grootste kostenpost wat betreft het energieverbruik. De kans is aanwezig dat jij al veel ledlampen in huis hebt. De ledlampen zijn een stuk zuiniger dan de gloeilampen. Door alleen al de gloeilampen te vervangen door ledlampen kan je al enkele tientallen euro’s per jaar besparen. Ook moet je uiteraard letten op het onnodig laten aanstaan van licht.

Vervang je koelkast

Aangezien je koelkast altijd aanstaat en het op een redelijk koele temperatuur moet blijven functioneren trekt een koelkast behoorlijk veel energie. De meeste mensen vervangen hun koelkast pas als die kapot is gegaan. Het is beter voor het milieu en beter voor je bankrekening om dit eerder te doen. Veel koelkasten en andere elektrische apparaten verbruiken tegenwoordig maar liefst de helft aan energie.

Isoleren

Om zoveel mogelijk warmte in je huis te houden kan je het beste je woning isoleren. Door je woning te isoleren bespaar je veel kosten. Buiten dat het minder kost zal het ook een stuk aangenamer zijn in je woning. Als je huis spouwmuren heeft kun je deze beter isoleren. Een spouwmuur bestaat uit twee delen met een luchtruimte van ongeveer 6 cm. Als je de luchtruimte opvult met isolatiemateriaal dan gaat de kou veel minder makkelijk door de muren heen. Ook de gevel van een huis moet goed geïsoleerd zijn als dit mogelijk is dan is het zeker aan te raden. De gevel kan zowel van binnen als van buiten geïsoleerd worden.

Zonnepanelen

Tegenwoordig zie je in elke straat wel huizen staan met zonnepanelen. Deze mensen doen dit natuurlijk niet voor niks. Het plaatsen van zonnepanelen op je dik is een flinke investering maar betaald zich zeker uit in de loop der jaren. Het is zelfs mogelijk om zonnepanelen te huren! Ook is er een mogelijkheid dat er zonnepanelen op je dak wordt geplaatst waarbij je alleen hoeft te betalen voor het verbruik van de opgewekte energie. Deze energie is natuurlijk schoon en ook een stuk goedkoper.

Admin - Author

You Might Also Like