Wat te doen met carnaval?

Het is weer bijna zover carnaval staat voor de deur. Dat betekent dat het weer tijd wordt voor een groot feest. Carnaval wordt voornamelijk in het zuiden van Nederland gevierd maar ook in de grote steden wordt er volop gefeest. Wat valt er allemaal te doen tijdens carnaval? In dit artikel wordt er besproken wat jij kan doen tijdens de carnaval periode.

Feestjes

Overal in Nederland worden er huisfeestjes en georganiseerde feesten gegeven in verschillende plaatsen in Nederland. Met name de thema huisfeestjes bij de jongeren wordt steeds populairder.

Carnavalsoptocht

Met name in het zuiden van Nederland worden er grote carnavalsoptochten georganiseerd. Denk aan gebieden als Noord-Brabant, Limburg en Zeeland maar ook in sommige wijken van Utrecht wordt het groots aangepakt. Veel mensen zien de carnavalsoptochten als het hoogtepunt van het grote festijn. De optochten worden groots aangepakt. Er zij zelfs websites op het internet te vinden Waar je op een kalender precies kan zien waar wat is. Zo mis je helemaal niks van het grote feest.

Lampegat

Lampegat oftewel Eindhoven is een van de leukste plaatsen om carnaval te vieren. Het grote festijn is ook live te zien op Omroep Brabant als je er niet bij kunt zijn. Na afloop van de carnaval optocht kan het grote feest beginnen. Ook in het uitgaansleven bruist het enorm, iedereen heeft zin in een feestje en is supergezellig. Het is een hele andere beleving dan dat je bijvoorbeeld ergens een avondje uitgaat. Het feest duurt vier dagen en er zijn verschillende leuke hotels beschikbaar in deze periode.

Hotel boeken

Als je van plan bent ergens carnaval te vieren waar je niet woont en je wilt overnachten in een hotel zorg er dan voor dat je jouw hotelkamer ruim van tevoren boekt. Hierdoor weet je zeker dat je verzekerd bent van een verblijfplaats. Ook zullen de prijzen flink stijgen tijdens de carnaval periode aangezien ontzettend veel mensen willen overnachten in een hotel zullen de kamer schaars zijn waardoor de hotels de prijzen flink kunnen opschroeven.

Verkleden

Aangezien carnaval groots wordt uitgepakt en iedereen leuk verkleed met carnaval is. Moet jij dat natuurlijk ook doen. Hoe leuk is het als jij een outfit draagt die niemand heeft. Ga verkleed als jouw jeugdheld van vroeger of ga verkleed als de hype van het moment, met een ontzettend leuk kostuum een goeie sfeer en de juiste mensen om je heen wordt het gegarandeerd een geslaagd feest!

Admin - Author

You Might Also Like