Wat voor tent moet ik aanschaffen?

Met de tent op vakantie is één van de leukste dingen om te doen. Lekker met het gezin of ga op avontuur in je eentje. Je kan gaan en staan waar je maar wilt. Je bent vogelvrij in de natuur en het is ook nog eens aanzienlijk goedkoper dan een all inclusive hotel. Het is ontzettend belangrijk dat je wel de goeie tent meeneemt. Er zijn verschillende soorten tenten. In dit artikel worden er verschillende soorten tenten behandelt.

Lichtgewicht tent

De naam zegt het al een lichtgewicht tent is een ontzettend lichte tent. De lichtgewicht tenten zijn van een sterk maar licht materiaal gemaakt. Hierdoor zijn ze makkelijk mee te nemen. De lichtgewicht tenten zijn razend populair onder de meeste kampeerders. Veel lichtgewicht tenten hebben een voortent, ontzettend handig als je de nodige spullen kwijt moet.

Koepeltent

Een koepeltent is ideaal als je een tijdelijke slaapplaats nodig hebt op de camping of op een festival. De koepeltent is vrij makkelijk op te zetten. Als de stokken met elkaar verbonden zijn en de haringen in de grond zijn bevestigd dan staat de tent als een huis. Ook kunnen bepaalde koepeltenten dienen als speelplek voor kinderen, je gooit er een paar ballen in en je hebt een ontzettend leuke ballenbak.

Pop-up tent

De pop-up tent is ongeveer even groot als de koepeltent. De pop-up tent is een stuk ronder dan de koepeltent. Het grote voordeel van een pop-up tent is dat het veel makkelijk is op t zetten. Als beginnend kampeerder is het dan ook aan te raden om te beginnen met een pop-up tent. Doordat een pop-up tent niet wordt opgezet met stokken scheelt dit veel moeite. Een pop-up tent is ontzettend makkelijk mee te nemen. Het is mee te nemen als een groot rondje dat uitklopt op de grond. Je hoeft alleen de haringen te bevestigen in de grond en de tent staat.

Admin - Author

You Might Also Like