5 redenen om een bedrijfsuitje te organiseren

Bedrijfsuitje Alkmaar

Bedrijfsuitjes worden vaak als leuk extraatje gezien, maar wist je dat ze ook een boost geven aan onderlinge relaties en aan de productiviteit op kantoor? En zo zijn er nog een paar redenen om vandaag nog een leuk uitje met collega’s in te plannen.

Teambuilding is the key

Er is nog nooit iemand slechter geworden van teambuilding. Zelfs voor een bedrijf waarbij de samenwerking prima verloopt is teambuilding van toegevoegde waarde. Door elkaar beter te leren kennen worden drempels verlaagd, medewerkers leren om elkaar meer en beter feedback te geven en er ontstaat saamhorigheid en besef van elkaars talenten. 

5 redenen voor een bedrijfsuitje

Als ondernemer moet je een bedrijfsuitje dus als waardevolle investering zien. Eén waar je op verschillende vlakken van profiteert. Waarom? We hebben 5 goede redenen verzameld om vandaag nog een bedrijfsfeest te organiseren.

1. Teamspirit

‘Teamwork makes the dream work.’ Samen komen jullie immers tot de mooiste ideeën en eindproducten. Een teamuitje is niet alleen erg leuk om te doen, het zorgt ook voor een sterkere groepsband. Het verbetert de onderlinge sfeer én de betrokkenheid bij de onderneming.

2. Motivatie

Ook de motivatie van collega’s, op persoonlijk en op teamniveau, groeit vaak na een bedrijfsuitje. De gezellige sfeer draagt hieraan bij, maar zeker ook de open communicatie die vaak ontstaat tijdens een gezamenlijke activiteit. Die escape room hebben jullie toch maar even samen geklaard, dan moet die presentatie volgende week ook wel lukken! Je ziet ook vaak dat de sympathie naar directie en management toe groeit na een bedrijfsfeestje en daarmee ook de arbeidsproductiviteit.

3. Nieuwe ideeën

Tijdens een groepsactiviteit raken mensen vaak in gesprek met collega’s die ze anders niet dagelijks spreken. Of ze spreken wel dezelfde mensen, maar de ongedwongen sfeer zorgt ervoor dat jullie over hele andere dingen kletsen dan doorgaans op de werkvloer. Zo worden nieuwe ideeën geboren. Ideeën die bijdragen aan de groei van jullie onderneming of zelfs aan de groei van de complete onderneming.

4. Vergaderen en vieren tegelijk

Veel vergaderlocaties lenen zich ook prima voor een borrel na afloop. Zo kun je als werkgever gemakkelijk het aangename en het noodzakelijke combineren. Een leuk idee als je de jaarcijfers wilt presenteren en er ook een feestelijk tintje aan wilt geven met een hapje en een drankje.

5. Fiscaal aftrekbaar

Niet geheel onbelangrijk zijn ook de kosten. Bedrijfsuitjes zijn fiscaal aftrekbaar, mits je aan twee voorwaarden voldoet: het bedrijfsuitje moet opengesteld zijn voor minimaal driekwart van alle werknemers van het bedrijf, of driekwart van een afdeling. En het bedrijfsuitje moet een gezamenlijk karakter hebben. 

Inspiratie voor bedrijfsuitjes

Nu je weet waarom een bedrijfsuitje belangrijk is, volgt de volgende stap: het vinden van het ultieme dagje weg. Een Google search naar bedrijfsuitje + jouw woonplaats levert vaak al enorm veel inspiratie op. Zo leidt ‘bedrijfsuitje Alkmaar’ je bijvoorbeeld naar te gekke activiteiten als een kickboks clinic, levend Monopoly, een moorddiner en vele andere te gekke groepsactiviteiten. Tip: escape rooms zijn ook helemaal hip en is ook een echte aanrader voor wie aan teambuilding wil werken.

Admin - Author

You Might Also Like