Hoe kun jij een goedkope autoverzekering afsluiten?

Als jij een autoverzekering moet afsluiten, dan neem je het liefste een goedkope autoverzekering. Bij een auto komen over het algemeen namelijk heel wat maandelijkse kosten kijken. Naast de verzekering dien je ook wegenbelasting te betalen. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat je ook kosten aan brandstof en onderhoud kwijt bent. Het is dan ook logisch dat men het liefste een hele goedkope autoverzekering afsluit. Toch zijn er ook een aantal andere zaken waar je goed over na moet denken. In dit artikel lees je precies hoe jij een goedkope autoverzekering af kunt sluiten die goed op jouw situatie aansluit. 

Het kiezen van de juiste dekking

De premie van je verzekering is belangrijk, maar het kiezen van de juiste dekking is misschien nog wel belangrijker. Met een WA verzekering ben jij gedekt tegen schade die je aan anderen veroorzaakt. Rijd je per ongeluk iemand aan? Dan hoef je niet bang te zijn dat je levenslang schade moet blijven betalen. Je bent in Nederland dan ook verplicht om op zijn minst een WA verzekering te hebben. Met deze dekking ben je het goedkoopste uit, maar veel schade wordt ook niet gedekt. Denk bijvoorbeeld maar aan schade door diefstal. Indien je een nieuwe auto hebt, is het daarom niet verstandig om voor deze dekking te kiezen.

Heb jij een nieuwere auto of woon je in een buurt waar het risico op brand en diefstal groter is? Dan is het verstandiger om voor een WA+ verzekering te kiezen. Op deze manier wordt ook deze schade gedekt. Daarnaast hoef je ook niet zelf op te draaien voor storm- en hagelschade. Rijd je zelf tegen een paal aan? Dan dien je deze schade wél zelf te betalen bij een WA+ verzekering.

Heb jij pas een nieuwe auto gekocht en heb je vaak veel pech? In dit geval is het niet aan te raden om puur op zoek te gaan naar de goedkoopste autoverzekering van Nederland. Het is in dit geval vooral belangrijk dat je goed ingedekt bent indien je schade rijdt. In dit geval is het dan ook het beste om voor een allrisk verzekering te kiezen. Op deze manier is bijna alle schade aan anderen en je eigen auto gedekt, zelfs als je de schade zelf veroorzaakt.

Waar sluit je de goedkope autoverzekering af?

Het is lastig om te bepalen wat nou echt de goedkoopste autoverzekering van 2019 is. Dit is namelijk van verschillende factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld maar aan je woonplaats, maar ook aan je leeftijd. Een goedkope autoverzekering zal voor een student vaak meer kosten dan voor iemand van middelbare leeftijd. Dit omdat jongeren doorgaans meer schade rijden dan mensen van middelbare leeftijd. 

Als je er zeker van wilt zijn dat je een aantrekkelijke verzekering af kunt sluiten, is het dus van belang dat je nagaat wat in jouw situatie het voordeligste is. Dit hoeft overigens niet heel lastig te zijn. Zo heb je op het internet bijvoorbeeld verschillende vergelijkingswebsites die je kunt gebruiken.

Admin - Author

You Might Also Like