De voordelen van spuitgieten

De voordelen van spuitgieten

Ondernemers die producten verkopen hebben voor de schermen met hun klanten te maken, maar wat veel mensen vergeten is dat achter de schermen ook hard wordt gewerkt aan de productie van deze artikelen. Plastic is een veelgebruikt materiaal. Dit wordt o.a. vervaardigd vanuit de spuitgiettechniek. Hoe gaat dit precies in zijn werk en wat zijn de voordelen van spuitgieten?

Wat is spuitgieten?

Spuitgieten is een techniek om op een simpele en relatief goedkope manier plastic producten te produceren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van mallen waarin verhit, vloeibaar plastic in wordt gegoten. Over het algemeen worden voor dit proces thermoplasten gebruikt, dit zijn kunststoffen die zacht worden wanneer ze verwarmd worden. De gevulde mallen gaan in een pers, die granulaat (een korrelige poeder) in de mal injecteert. Nu hoeft de vorm alleen nog maar af te koelen en je product is een feit.

De voordelen van spuitgieten

De tijd- en kostenefficiƫnte manier van werken zijn grote pluspunten van spuitgieten, maar er zijn meer voordelen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. Complexe en sterke producten met oog voor detail

Doordat gebruik wordt gemaakt van een mal, is de spuitgiettechniek zowel voor simpele als voor complexe producten in te zetten. Artikelen kunnen tot in detail worden verfijnd en plastic is boven die een ijzersterk product! 

2. Grote oplagen in korte tijd

Omdat alles machinaal wordt gemaakt, volgens een geautomatiseerd proces, kan met spuitgieten in korte tijd een grote oplage worden geproduceerd.

3. Diverse grondstoffen

De spuitgiettechniek leent zich voor verschillende soorten kunststof. Hier vind je een overzicht van kunststoffen geschikt voor spuitgieten.

4. Besparing op productiekosten

De geautomatiseerde manier van produceren levert niet alleen een besparing in tijd op, maar ook in productiekosten. Win-win!

Admin - Author

You Might Also Like