Een aantal redenen om een gietvloer te nemen

Een gietvloer kan gezien worden als naadloze vloer welke een moderne uitstraling heeft. Je kunt ze bijna in elke ruimte van je huis plaatsen. Ook is het mogelijk om een gietvloer industrieel te verwerken. Wat zijn nu de voordelen en wat zijn de nadelen van het plaatsen van een gietvloer? Interesse in een gietvloer bezoek Gietvloer in Apeldoorn.

De plaatsing en opbouw zijn belangrijke voordelen van een gietvloer

Gietvloeren zijn een aantal millimeters dik. Is het zo dat je je vloer wilt gaan vernieuwen dan kun je deze vloerafwerking makkelijk op de bestaande vloer gieten. Een tegelvloer heeft al snel een dikte van één centimeter, terwijl dat bij betonvloeren snel al een opbouwhoogte heeft van zeven centimeter. De regel geldt hoe dikker de vloeropbouw is, hoe ingewikkelder de vloerrenovatie zal zijn. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld het aanpassen van een deur om plaats te maken aan de vernieuwde vloer. Belangrijk bij een gietvloer is dat ze zelfnivellerend zijn. Je kunt het gewoon op het vloeroppervlakte gieten zonder dat je het achteraf hoeft te egaliseren. Een tegelvloer is veel complexer, waarbij je vaak moet voorbereiden van de ondergrond, het voegwerk en verlijmen van tegels.

Wat is de prijs van een gietvloer?

Bij het vergelijken van gietvloeren is de prijs een belangrijk criterium. De twee populairste gietvloeren zijn polyurethaan vloeren en epoxy vloeren. Je kunt respectievelijk prijzen van 70 euro en 80 euro per vierkante meter verwachten. De begin prijzen van een tegelvloer is gelijk, maar er bestaan heel wat tegelvloer waardoor de prijzen uiteen kunnen lopen. De prijs van een vloer is niet alleen afhankelijk van het type vloerbedekking. Ook het oppervlakte, bereikbaarheid van de vloer en moeilijkheidsgraad van het werk spelen een belangrijke rol bij de prijs. 

Gietvloeren hebben diverse toepassingsmogelijkheden

Een gietvloer heeft als groot voordeel dat het diverse toepassingsmogelijkheden heeft. Je kunt het zowel particulier als in industriële omgevingen verwerken. Elke ruimte in een woning maakt het mogelijk op gietvloer te verwerken. Je kunt zelfs gietvloer in je badkamer plaatsen. Het is zelfs mogelijk om onder bepaalde omstandigheden gietvloer buiten te plaatsen.

De stevigheid en slijtage van gietvloeren

Gietvloeren zijn doorgaans heel stevig, maar het is niet zo stevig als tegelvloeren. Daarnaast heb je het risico dat erbij gietvloeren krassen en scheuren komen. Dat gebeurt met name bij epoxy vloeren. Dit kan je als nadeel beschouwen als je een gietvloer gaat plaatsen. Een epoxy vloer kan ook na enige tijd verkleuring tonen. Verwerk je een lichte gietvloer in huis dan is het aan te raden om niet met schoenen te lopen, want er zullen snel strepen zichtbaar zijn.

Admin - Author

You Might Also Like