Altijd op de hoogte zijn van co2 waarden in je school

Co2 is een stof dat we uitademen. In druk bezette ruimtes zoals op school en in de klas kan gebruikt worden als een indicatie van de kwaliteit van binnenlucht en als bepaalde maat van luchtverversing. Er is minder kans van het verspreiden van virussen, zoals het Coronavirus, via de lucht als de co2 in druk bezette ruimtes laag is. Koop een co2 melder om direct de CO2 waarde in school te zien.

Is dan kans van een bestemming groter met en hoge co2 waarde in de klas?

De regel geldt hoe slechter de luchtverversing hoe groter virusdeeltjes zich opstapelen in de lucht. De kans op virusdeeltjes in de lucht hangt af van de volgende dingen. De aanwezigheid van een persoon in de klas met een besmetting. En dat deze persoon besmettelijk is. Uit onderzoek is gebleken dat heel erge zieke patiƫnten zeer besmettelijk zijn. En dat de besmettelijke en besmette personen microdruppels uitstoten. Microdruppels komen vrij door niezen, hoezen en luid te praten. Het wordt daarom afgeraden om luid te praten en te roepen in de klas en zieke kinderen mogen niet naar school komen. Een masker beperkt de uitstoot van microdruppels en beschermt ook nog eens tegen het inademen van deze druppels. Op de lage scholen dragen kinderen geen maskers, maar zij geven dan ook minder het virus door. Een hoge co2 waarde duidt op een slechte luchtverversing.

Een tip om een goede co2 meter aan te schaffen

Je vindt op de markt een groot aanbod aan co2 meters waarbij je op de hoogte kunt blijven van de co2 waarden in je school. Het is aan te raden voordat je een co2 meter gaat aanschaffen of intekent op een groepsaankoop dat de aangeboden co2 meter kwaliteitsvol is. En dat het goed geschikt is voor de klassen. 

Een co2 meter helpt om virus verspreiding tegen te gaan en te verminderen

Wordt de lucht in de klas goed ververst dan is de kans op een bestemming van een virus een stuk kleiner. Hoe weet je dat de lucht genoeg ververst wordt? De hoeveelheid co2 is de mate van luchtverversing en co2 is makkelijk op te meten met een co2 meter. Dus hoe slechter de luchtverversing, hoe groter de co2 is in de lucht. Je moet de co2 in de klas onder de 900 ppm houden en zo heb je een goede luchtverversing. Daarbij is de kans kleiner dat virusdeeltjes zich opstapelen in de lucht.

Admin - Author

You Might Also Like