Subsidies aanvragen voor jouw sportvereniging

Een sportvereniging is iets waardevols en daarom moet het gestimuleerd worden. Sportverenigingen hebben namelijk bepaalde ondersteuningen nodig om te kunne sporten. Denk bijvoorbeeld aan de lichten in de ruimte. Voor het sporten is een grote ruimte nodig en daarom is er ook veel licht nodig. Daarom kunnen sportverenigingen gebruik maken van de ‘Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties’. Hierdoor kunnen sportverenigingen bosa subsidie krijgen. Hier lees je hoe je dit aanvraagt en hoe het werkt.

Wanneer je in aanmerking komt
Om in aanmerking te komen moet je sportvereniging bij het NOC*NSF zijn aangesloten en het moet ingeschreven zijn bij het Handelsregister. Je kan niet in aanmerking komen als beroepssport. De BOSA subsidie kan alleen verkregen worden als er niet al een andere regeling wordt gebruikt door de gemeente.

Hoe werkt het?
De BOSA regeling geeft subsidie aan sportverenigingen. Dit bedraagt 20% bouw- en onderhoudskosten. Dit kan hoger oplopen en bijvoorbeeld bij led verlichting is dit zo, omdat dit een duurzame investering is. Led verlichting is onmisbaar en dit gaat lang mee. Voor bepaalde verbouwingen of reparaties is het ook fijn dat er een handje geholpen werd. Zonder deze regeling is het lastiger voor een vereniging om te blijven bestaan.

Wanneer kan je dit aanvragen?
Per jaar is er een bepaald bedrag beschikbaar. Voor 2022 was dit €75,5 miljoen en hierdoor heb je een beeld bij de beschikbaarheid van het bedrag. Degene die het als eerst aanvraagt krijgt het ook als eerst in ontvangst. Het is dus van belang dat je er op tijd bij bent en er niet lang mee wacht. Je kan op de website van Rijksoverheid het huidige bedrag zien dat beschikbaar is. De minimale aanvraag is €2500 voor subsidie.

Sporten is belangrijk en daarom worden sportverenigingen hierbij ondersteund, omdat geld niet in de weg zou moeten zitten bij sporten. Sporten in een groep is een belangrijke mogelijkheid en dit moet ook een mogelijkheid blijven. Led verlichting is een grote investering en daarom is dit al een reden om gesubsidieerd te worden. Dit is bijvoorbeeld nodig voor een tennisbaan of voetbalveld om goed te kunnen trainen. Kijk dus of je voldoet aan de voorwaarden en vraag het dan zo snel mogelijk aan.

Admin - Author

You Might Also Like