Tips voor je bedrijfsvervoer

Tips voor je bedrijfsvervoer

Onszelf van A naar B verplaatsen doen we lopend, met de fiets, auto, trein, bus of in een ander openbaar vervoermiddel. Goederentransport werkt nét even anders. Welke middelen zetten we hiervoor in? Wat werkt efficiënt binnen jouw organisatie en binnen het budget? En wat zijn de nieuwste trends op het gebied van transport? 3 tips om je bedrijfsvervoer te verbeteren!

Bedrijfsvervoer

Bedrijfsvervoer kan vele vormen aannemen. Welk transportmiddel je als ondernemer kiest is o.a. afhankelijk van de grootte van de zending en van de afstand die moet worden afgelegd. Goederen vervoeren kan ter land, ter zee en in de lucht: in een vrachtwagen, goederentrein, schip of vliegtuig. Voor korte afstanden kan de auto of scooter worden ingezet. Steeds meer bedrijven zoeken naar duurzame oplossingen voor het bezorgen van hun spullen en stappen (letterlijk) over op e-bikes.

Laden en lossen

Een derde onderdeel van bedrijfstransport, dat vaak wordt vergeten, zijn de middelen die worden gebruikt bij het laden en lossen van spullen. Heftrucks bijvoorbeeld en goederenliften. Deze worden veel gebruikt in magazijnen en door vakmannen die met zware spullen werken: bouwvakkers bijvoorbeeld en verhuizers.

3 tips om je vervoer te verbeteren

  1. Probeer om te besparen op brandstof, met elektrische bedrijfswagens bijvoorbeeld. Verreweg de meeste kosten voor bedrijfsvervoer gaan op aan diesel en/of benzine.
  2. Zorg voor een efficiënte logistieke planning. Een vrachtwagen die vol heen rijdt en leeg terug is niet rendabel!
  3. Stem je wagenpark af op de behoefte binnen het bedrijf. Bespaar de kosten voor het uitbesteden van vervoer, door zelf de juiste middelen in huis te hebben, maar overdrijf niet. Vervoersmiddelen die stilstaan kosten alleen maar geld!

Admin - Author

You Might Also Like