Waar gebruik je een keerwand voor?

Waar gebruik je een keerwand voor?

Keerwanden worden veel gebruikt in de tuin. Welke soorten, maten en vormen zijn er? Waar gebruik je een keerwand precies voor? En hoe kun je zelf een stevige constructie maken in je voor- of achtertuin? Wij hebben alle facts, specs, de mogelijkheden en de nodige klustips voor je op een rij gezet.

Wat is een keerwand?

Een keerwand is een grond- en waterwerende wand van gewapend beton of stalen damwandplaten. De meest gebruikte modellen zijn: enkelkerende keerwanden, dubbelkerende keerwanden, keerwanden voor verkeersbelastingen, keerwanden met een verbrede bovenrand en keerwanden met een hiel. Hiervoor wordt vaak gewapend beton gebruikt in een L-, T- of U-vorm. De standaard hoogtes van keerwanden beginnen bij 60 centimeter en kunnen oplopen tot één of enkele meters hoog.

Waar gebruik je een keerwand voor?

Een keerwand wordt gebruikt om grond en water te weren. Het vormt een stevige afscheiding die water, grond en onkruid van de andere kant tegenhoudt. En keerwanden worden niet alleen voor praktische doeleinden ingezet, maar bijvoorbeeld ook om te spelen met hoogte in de tuin en een terras aan te leggen.

4 klustips!

  1. Ga je zelf een keerwand aanleggen in de tuin? Houd er dan rekening mee dat dit zwaar werk is. Zorg dus voor de nodige extra spierballen of machinale ondersteuning!
  2. Een keerwand aanleggen om water te weren? Gebruik vijverfolie om je tuin waterdicht te maken.
  3. Spelen met hoogte in de tuin? Laat je online inspireren door de terrastuinen aan de Spaanse Costa! Op Pinterest bijvoorbeeld.
  4. Wil je de keerwand(en) helemaal afstemmen op jouw tuin? Met betonverf geef je de muur een gezellig kleurtje.

Admin - Author

You Might Also Like