Het matras uitkiezen dat bij je past

Uitgerust wakker worden - tips

Het matras uitkiezen dat bij je past

Het belang van een goede nachtrust wordt vaak onderschat. Het is niet voor niets dat we een derde van ons leven slapend doorbrengen! Ons lichaam heeft rust nodig, het moet bijtanken om weer fris en fruitig aan een nieuwe dag te kunnen beginnen. Een goed matras is hierbij van essentieel belang. Welk slaaptype ben jij: een buik-, rug- of zijslaper? En welke ondersteuning heb je dan nodig? Wij helpen je het matras uitkiezen dat bij jou past!

Het matras van je dromen

‘Het matras van je dromen’ is voor iedereen verschillend. Dit komt omdat we allemaal zo onze eigen favoriete slaaphouding hebben. In de basis zijn er drie slaaptypes: rugslapers, buikslapers en zijslapers. Op je rug slapen is veruit het gezondst, maar slechts een klein percentage van de mensen doet dit. De meesten van ons slapen op onze buik of zij. Verschillende slaaphoudingen, moeten op verschillende manieren worden ondersteund. Buikslapers liggen het lekkerst op een medium-firm matras, zijslapers op een stevig koudschuimmatras en rugslapers zijn gebaat bij een matras van traagschuim of koudschuim dat niet te hard is.

Een medisch matras

Een medisch matras is er voor elk type slaper. Deze wordt op maat gemaakt en helemaal afgestemd op jouw slaapwensen en -behoeften. Hiervoor kijken de makers o.a. naar je lengte en gewicht, naar je slaaphouding, naar de mate van nachtelijk transpireren en naar eventuele allergieën.

Een gezondheidskussen

Naast het matras, is ook je kussen belangrijk voor een goede slaaphouding. Nekwervels hebben ook de juiste ondersteuning nodig tijdens het slapen. Een gezondheidskussen is daarom een goede aanvulling op een medisch matras. Voor heerlijke nachten en uitgeslapen ochtenden!

Admin - Author

You Might Also Like