Voor de aanschaf van complete badkamers of juist de verbouwing ervan zijn een aantal onderdelen onmisbaar. In dit blogartikel bespreken we alle must-haves voor een complete badkamer.

Ligbad

Wat zou een complete badkamer zijn zonder ligbad? Een badkamer staat vaak in het kader van de primaire behoefte, hygiëne.  Vroeger was de badkamer zeer simpel met een hoekje voor de douche. Tegenwoordig is de badkamer een boegbeeld voor luxe geworden voor de rest van het huis. Op maat gemaakte douchekoppen, gouden kranen, je kan het zo gek niet bedenken. Lux en comfort. Een ligbad is ook niet meer wat het is geweest en er zijn diverse soorten beschikbaar, afhankelijk van je eigen voorkeur.

Douche

Voor een douche kun je tegenwoordig kiezen tussen een cabine, een bak, inloopdouche, douchewanden met of zonder deur. Er is ontzettend veel mogelijk. Daarnaast gaat een douche ook vaak gepaard met meubilair om je doucheaccessoires op te bergen.

Toilet

De badkamer is niet alleen de plek voor het bad maar ook voor de douche en natuurlijk het toilet. Het toilet heeft tegenwoordig ook een luxeprobleem: ga je voor een vierkant toilet of een die zacht sluit, een zelfreinigend toilet? Daarnaast heb je ook nog staande toiletten en wandtoiletten. Waar kies jij voor?

Spiegel

Zeker niet onmisbaar in de badkamer. Je moet jezelf natuurlijk goed presenteren en even je tanden poetsen, je haar föhnen en misschien nog extra haarproducten gebruiken. Kortom: je hebt een goede (verlichte) spiegel nodig in je badkamer. Waar kies je voor? Een ronde of een vierkante, eentje met verlichting of eentje met een kastje erin verwerkt? De keuze is zeer ruim.

Badmeubel

Voor alle spullen die we tegenwoordig in een badkamer laten, hebben we ook een bergruimte voor nodig zoals een kastje of een badmeubel. Het is belangrijk dat je al je spullen kwijt kunt maar het moet ook matchen met de rest van de badkamer. Check daarom altijd goed wat de afmetingen zijn zodat het goed integreert met de rest.

Accessoires

Qua accessoires kun je denken aan een handdoekrekken, afvalbakken en zeepdispensers. Dit zijn minder essentiële dingen maar ze kunnen de badkamer qua comfort en luxe wel een finishing touch geven.

Radiator

Door het warme water van de douche kan het soms best benauwd worden in een badkamer. Regel daarom ook goed de ventilatie met een ruim raampje of een ingebouwd radiatiesysteem. Een radiator kun je gemakkelijk plaatsen en het kan zelfs dienen als handdoekrek die je handdoeken kan op warmen.

Badkamer Tegels

De tegels van een badkamer maken de badkamer. Ze kunnen precies die uitstraling geven die je wilt. Je kunt hier ook oneindige meer variëren, dus niet meer dat ouderwetse zwart-wit blokpatroon. Ook kun je tegels op de muur plaatsen voor een half om half effect. Zwart of kleurrijk je kunt het zelf zo gek mogelijk maken.

Admin - Author

You Might Also Like