Heb je altijd al gedroomd over een nieuw huis dat naadloos aansluit op jouw verlangens en wensen? Aarzel niet om dan een architect om hulp te vragen. Een architect heeft altijd een luisterend oor voor jouw ideeën, waardoor je het perfect huis krijgt. Aan het inhuren van een architect zitten alleen maar voordelen. Ik noem ze hier alvast even op.

Kosten

Je eigen huis laten ontwerpen kost natuurlijk geld maar als je er slim mee bent kan het juist geld besparen. Met het inhuren van een architect kun je problemen voorkomen wat weer voordelig inwerkt op de inhoud van je portemonnee. De prijs van een architect is afhankelijk van het eindresultaat maar ook van de architect zelf. De prijzen voor het inhuren van een architect variëren (tussen 8.000 – 21.000 euro).

Prijsvoorbeelden

Je kunt je huis laten ontwerpen door de architect asl tekenaar in te huren. Er zijn architecten die louter modellen en tekeningen maakt, aan de hand van jouw ideeën. Een meer vervaren architect kost in dit geval weer iets meer.

Prijsopbouw

Er is natuurlijk geen vaste prijs voor een architect. Een simpele prijsopbouw wordt samengesteld om de uiteindelijke prijs vast te stellen. De prijs voor het ontwerp is afhankelijk van een aantal zaken:

Wat voor bouw?

Gaat het om aanbouw, opbouw of nieuwbouw? Deze keus is leidend voor de hoogte van de prijs. Het verschillen kan oplopen van 2.000 – 12.000 euro. Het maken van tekeningen voor aanbouw is bijvoorbeeld goedkoper dan dat van een nieuwbouw.

Wat voor leiding?

Je kunt een architect inhuren voor alleen de tekening maar de architect kan ook een leidende rol innemen om het gehele proces te begeleiden. Het maken van een tekening is goedkoper dan de gehele leiding van het project hebben. Dit speelt dus ook een rol in de prijs.

Wat voor architect?

Is de architect een ZZP’er of betrokken bij een groot architectenbedrijf. Zelfstandigen zijn vaak goedkoper dan architect die bij een groot architectenbedrijf zijn aangesloten. Echter zijn ervaring en betrouwbaarheid bij een groter bedrijf wel hoger. Neem dit dan ook mee in je overweging: spelen kosten een grotere rol of hecht je meer waarde aan ervaring en betrouwbaarheid?

 

Admin - Author

You Might Also Like