Printen op formaat

Printen op formaat

Groot, groter, grootst! Ook in de wereld van printers bestaat er zoiets als ‘baas bovenbaas’. Printers in A0 tot en met A2 zijn de grootsten in hun soort: grootformaat printers. In bepaalde sectoren onmisbaar. Verkrijgbaar als kleurenprinter of voor afdrukken in zwart-wit. Welke mogelijkheden biedt een grootformaat printer? En wat zijn de voordelen van printen op formaat?

Printen op formaat

XXL printen is afdrukken in A0, A1 of A2 formaat. Printen op formaat biedt o.a. uitkomst aan architecten, bouwtechnisch tekenaars en aan ontwerpers in de reclame- en productiewereld. Een groot ontwerp biedt nou eenmaal meer ruimte voor detailwerk. Grootformaatprinters kunnen voor eigen gebruik worden gekocht, maar huren of een drukker inschakelen kan ook. Dit is o.a. afhankelijk van uw verbruik. Drukt u veel af in grootformaat, dan is kopen of huren vele malen goedkoper dan betalen per opdracht bij de drukker.

Technisch of grafisch printen?

Grootformaat printers maken onderscheid in technische modellen en grafische modellen. Technische XXL printers focussen vooral op snel en veel afdrukken en werken kostenefficiënt voor wie veel grote afdrukken maakt. Met een grafische grootformaat printer bereikt u het mooiste kleurresultaat. Tegenwoordig zijn er ook volume grootformaat printers verkrijgbaar, die gebruik maken van een combinatie van inkt en toner: de tonerpearl technologie. Voor een oogverblindend resultaat!

De voordelen van een grootformaat printer

  • Kostenbesparend voor wie veel XXL prints maakt.
  • Ruimte voor detailwerk in het ontwerp.
  • Sommige modellen kunnen worden gekoppeld aan andere machines in de werkplaats, wat voor een efficiëntere workflow zorgt.
  • Alle modellen grootformaat printers ondersteunen de AutoCAD HPGL/2 en HP RTL software, voor het printen van bouwtekeningen vanuit CAD programma’s.

Admin - Author

You Might Also Like