Verander je verzekeringen ieder jaar en bespaar bakken met geld!

Iedereen in Nederland heeft als het goed is een zorgverzekering. In principe ben je daartoe verplicht. Maar een zorgverzekering is waarschijnlijk niet de enige verzekering die je hebt. Volgens Vergelijkdirect.com kun je wel tot €1500 per jaar op je vaste kosten besparen met het switchen tussen verzekerings-, energie- en telecomaanbieders. Dat is snel verdiend dus! Hoe zorg je dat je niet vergeet om je verzekeringspolissen te herzien en waar moet je op letten?

Plan minstens een avondje per jaar in om te vergelijken

Deze eerste stap is heel logisch, maar toch schiet het er bij veel mensen vaak bij in om verzekeringen te vergelijken. Voor je het weet, wordt je verzekering weer met een jaar verlengd. Net als bij zorgverzekeringen kun je bij andere verzekeringen elk jaar, een datum prikken om alles even goed door te lopen en eventueel te wijzigen. Check hierbij ook je bankafschriften! Misschien heb je een verzekering overbodig is geworden en je eigenlijk was vergeten. Deze zet je dan uiteraard stop. Heb je hulp nodig bij het in kaart brengen van je verzekeringswensen en oversluiten? Meld je dan aan voor het verzekeringspakket van Vergelijkdirect.com. Je wordt dan persoonlijk geholpen met advies op maat.

Grote veranderingen in je leven

Ook bij grote veranderingen is het goed om even na te gaan of je polissen nog wel passend zijn en of je niet teveel betaalt. Hieronder staat een aantal scenario’s en aanbevelingen daarbij.

Trouwen, samenwonen, geregistreerd partnerschap of gezinssamenstelling

Als je gaat samenwonen, trouwen of partnerschap gaat registreren, kun je bijvoorbeeld besparen, omdat je een verzekering nodig hebt voor één adres in plaats van twee adressen. Relevante verzekeringen om te herzien bij dergelijke gebeurtenissen zijn woon-, aansprakelijkheids- en inboedelverzekeringen. Soms kunnen er ook veranderingen nodig of voordelig zijn bij reis- of rechtsbijstandverzekeringen. Ook bij veranderingen in de gezinssamenstelling kun je deze verzekeringen opnieuw beoordelen op relevantie en prijs. Steeds meer mensen sluiten ook een dierenverzekering af omdat ze een jonge hond of kat in huis nemen!

Veranderingen met betrekking tot een voertuig

Of je nu een nieuwe fiets koopt of je auto wegdoet, wijzigingen in deze verzekering kunnen lonen. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die een elektrische fiets aanschaffen. Dit soort rijwielen kunnen aardig prijzig zijn. Daarom is het verstandig om je (elektrische) fiets te verzekering. Er bestaan allerlei soorten fietsverzekeringen: tegen diefstal, voor pechhulp en voor schade. Natuurlijk is een wijziging ook mogelijk van toepassing voor brommers, scooters, auto’s en motoren. Vergeet daarnaast ook de (sta)caravan of vouwwagen niet!

Veranderingen met betrekking tot je woning

Bij een nieuwe inboedel, verhuizing of verbouwing zijn de inboedelverzekering en woonhuisverzekering (ook wel opstalverzekering genoemd) aan de beurt om geëvalueerd te worden. Opstalverzekeringen zijn overigens alleen relevant voor woningeigenaren, omdat je hiermee je huis verzekerde tegen schade door brand, wateroverlast en storm. Als huurder heeft je verhuurder vaak een opstalverzekering. Ga daarbij wel na of daarin ook ruitschade is verzekerd. Is dat niet het geval dan kun je die meenemen op je inboedelverzekering! Heb je geïnvesteerd in je huurhuis (bijvoorbeeld aanpassingen in badkamer en keuken), dan kan een huurdersbelang ook in je inboedelverzekering worden opgenomen. 

Gebruik een 100% onafhankelijke vergelijkingssite

Het is zeer onoverzichtelijk en het kost heel veel moeite en tijd als je alle aanbieders zelf gaat vergelijken via hun eigen websites. In plaats daarvan gebruik je een vergelijkingssite voor verzekeringen die 100% onafhankelijk is, zoals Vergelijkdirect.com, en met werkelijke premies rekent op basis van jouw situatie. Er zijn veel vergelijkingssites die op basis van ijkgegevens werken en alleen de laagste premies tonen die in veel gevallen totaal anders is voor jouw eigen situatie.

Kortom, vergelijk zelf je verzekeringen in een paar uurtjes of schakel de hulp in van een professionele adviseur. Zo ben je goed verzekerd en pak je veel voordeel!

Admin - Author

You Might Also Like