Wat is een opticien?

De opticien is diegene die een oogmeting bepaalt en aangeeft welke bril- of lenssterkte je nodig hebt om weer zo optimaal mogelijk te kunnen zien. De opticien adviseert vervolgens over de verschillende mogelijkheden die er zijn zoals een leesbril of een bril voor veraf. Wellicht is een multifocale bril wel iets voor u? Of werk je het liever scherp af door voor contactlenzen te gaan?

Opticien is geen beschermde titel

Dit betekent dat iedereen zich ongeacht zijn of haar opleiding zich een opticien mag noemen. Wel is er een officiƫle MBO niveau opleiding tot opticien. Het is niet vreemd dat iemand die deze opleiding heeft gevolgd veel meer kennis kan bieden over uw ogen. Weest niet bang door hier naar te vragen om zo miskoop te voorkomen. Informeer altijd of de opticien gediplomeerd is.

Vakopticiens geven advies

Naast het feit dat een opticien je functioneel advies geeft over je ogen zijn ze ook opgeleid om je modieus advies te geven met betrekking tot de aanschaf van een bril. In een persoonlijk gesprek zal de gediplomeerde opticien vragen naar wat voor montuur je op zoek bent en vervolgens kan hij of zij je adviseren wat voor montuur past bij je gezicht.

Velen optiekzaken hebben verschillende merkmonturen waar u uit kunt kiezen. De winkel kiest zelf of ze gaan voor bekende brilmerken of juist minder bekende merken. Hierbij speelt het materiaal van de bril een grote rol.

Zelfstandige Optiek

In Nederland heb je keuze uit ongeveer 2200 zaken waarvan de helft in handen is van zelfstandige ondernemers. De andere winkels zijn franchisezaken van bekende namen. Dit zijn vaak namen die op landelijk niveau opereren en die je misschien kent van televisiespotjes. De zelfstandige opticien is juist gericht op de perfecte kwaliteit/prijs verhouding en biedt meer maatwerk.

Ben je ook op zoek naar een goede lokale zelfstandige opticien? Misschien is de Optiek Deventer Zien en Gezien worden iets voor jou? Kijk op de website voor meer informatie.

Admin - Author

You Might Also Like