Alkmaar, betaalbaar alternatief voor Amsterdam?

Begin 2020 werd bekend gemaakt dat de gemiddelde prijs van een koophuis in Amsterdam de €500.000 aantikt. En zelfs als een huis van een half miljoen euro binnen je budget ligt, is het nog steeds heel lastig om überhaupt een woning in de hoofdstad te vinden. Bovendien zal het woningtekort de komende jaren alleen maar verder toenemen. Maar wat dacht je van Alkmaar als betaalbaar alternatief voor Amsterdam?

Wat heeft Alkmaar te bieden?

Wel, ten eerste zijn er in Alkmaar wél nog betaalbare koopwoningen te vinden. De stad biedt veel meer ruimte dan het inmiddels overvolle Amsterdam. Alkmaar heeft een schitterend historisch centrum met alle voorzieningen die je maar nodig kunt hebben. Wist je trouwens dat je vanuit het centrum van Alkmaar al binnen 20 minuten rijden op het strand bent? Op dat punt heeft Alkmaar toch echt een streepje voor op onze hoofdstad! En mocht je toch naar Amsterdam willen, dan ben je daar met een half uurtje rijden – of binnen een uur met het openbaar vervoer.

Alternatief voor Amsterdam

Dat Alkmaar een betaalbaar alternatief voor Amsterdam is, daar komen ook steeds meer Amsterdammers achter. Sinds 2016 is van alle jaren 30 woningen in Alkmaar 8 procent aan Amsterdammers verkocht. Want ja, Alkmaar heeft net als Amsterdam volop oude, karakteristieke woningen. Het charmante Emmakwartier is hier een goed voorbeeld van. Maar ook als je voorkeur uitgaat naar nieuwbouw kun je hier ongetwijfeld een leuk huis vinden.

Geïnteresseerd?

Wil je weten of Alkmaar voor jou een goed alternatief is? Ga er dan gewoon eens een dagje heen of neem contact op met een hypotheekadviseur Alkmaar voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Admin - Author

You Might Also Like