Wat zijn de beste tools om je SEO te verbeteren?

Iedere website hoopt met de inzet van SEO de vindbaarheid te verbeteren. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie en zorgt ervoor dat jouw website hoger in de organische zoekresultaten terechtkomt. Er zijn een aantal tools die je kunt inzetten om de SEO prestaties van jouw website bij te houden. Denk hierbij aan het aantal backlinks en de content op jouw website. Veelgebruikte tools om de SEO-waarden van je website te bekijken zijn SiteProfiler, Semrush en Mangools.

SiteProfiler

SiteProfiler is onderdeel van Mangools en geeft je de mogelijkheid om een beeld te krijgen van het linkprofiel van je website. Je kunt ook zien hoeveel bezoekers gemiddeld gebruik maken van je website en wat hun interesses zijn. Je hoeft alleen de domeinnaam van jouw website in te vullen om deze gegevens te kunnen zien en vervolgens kun je daarmee aan de slag.

Semrush

De Semrush SEO tool wordt gezien als een tool die alles inzichtelijk kan maken wat met marketing te maken heeft. Dit komt doordat je in een uitgebreid dashboard kunt inzien hoe jouw website scoort en vervolgens kun je daar een SEO strategie voor bedenken. Je kunt ook je website vergelijken met die van de concurrent door die domeinnaam ook in te vullen. Je kunt bijvoorbeeld kijken hoe jouw backlinkprofiel ervoor staat ten opzichte van de concurrent. 

Mangools

Met Mangools kun je de vindbaarheid van je website verbeteren. Mangools bestaat uit verschillende onderdelen waarmee je de SEO-waarden van je website kunt bepalen. Ieder onderdeel biedt andere inzichten en is dus handig bij het bepalen van een nieuwe SEO strategie. Mangools wordt altijd als zeer goed en zeer betrouwbaar beoordeeld door gebruikers. SiteProfiler is bijvoorbeeld onderdeel van Mangools en biedt inzicht in verschillende waarden van jouw website die met SEO te maken hebben.

Admin - Author

You Might Also Like