Met de Energie Investeringsaftrek worden bedrijven gestimuleerd om hun bedrijfsstructuur te verduurzamen. Bijvoorbeeld door energiebesparende bedrijfsmiddelen aan te schaffen en investeringen in duurzame energie vallen hier ook onder. Het plan is om de Energie Investeringsaftrek voor zonne-energie te verlagen en tegelijkertijd te verlengen.

Energie Investeringsaftrek tot 2024

De verlaging van de Energie Investeringsaftrek (EIA) van 54,5% naar 45% zal van toepassing zijn vanaf 1 januari 2019. Het gaat hierbij dus om meer dan 10%. Toch wordt de EIA op zonnepanelen gehandhaafd tot 2024.

Verduurzamen aantrekkelijk voor bedrijven

Het kan financieel aantrekkelijk zijn om het bedrijf te verduurzamen met het ook op de EIA. Als je een beroep op de aftrek wil doen, dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. De minimale investering moet bijvoorbeeld €2500 bedragen per bedrijfsmiddel. Het mag ook niet eerder zijn gebruikt. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan zonnepanelen, een fraaie manier om de energiekosten te verlagen. Binnen drie maanden na de investering heeft plaatsgevonden, dien je melding te doen bij het RVO. Vergeet niet om de EIA te verwerken in je aangifte!

Overstappen

Heb je voor verschillende maatregelen al een beroep gedaan op de EIA? Dan kun je ook denken aan overstappen van energie om geld te besparen. Online kun je energie vergelijken en zakelijk ook veel voordeel behalen door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier!

Admin - Author

You Might Also Like