Tegenwoordig zien we steeds meer refurbished producten op de markt, van smartphones tot printers. Deze refurbished producten worden steeds populairder, en dat is niet voor niets! Er zitten namelijk een aantal grote voordelen aan deze producten. Refurbished producten zijn gebruikt, maar volledig gecontroleerd, getest en gereinigd. Hierna is de technische werking 100% in orde. Denk je erover na om een refurbished printer aan te schaffen? Dat kan een hele goede keus zijn. In deze blog zetten we alle voordelen voor je op een rijtje.

Lagere prijs dan een nieuwe printer

Ten eerste ligt de prijs van een refurbished printer een stuk lager dan de prijs van een nieuwe printer. Met de aanschaf van een refurbished printer bespaar je al snel 50% tot 90% van de oorspronkelijke nieuwprijs. Dit prijsverschil is een groot voordeel, zeker voor startende ondernemers met een klein budget.

Goed voor het milieu

Bovendien is het aanschaffen van een refurbished printer beter voor het milieu dan het aanschaffen van een nieuwe printer. Doordat je kiest voor een refurbished printer, wordt de levensduur met enkele jaren verlengd. En hierdoor wordt er weer bespaard op kostbare grondstoffen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker onder ondernemers, en het aanschaffen van een refurbished printer draagt hier zeker aan bij.

Specifieke modellen

Ben je op zoek naar een specifiek model printer? Verschillende modellen printers verdwijnen na een aantal jaar weer van de markt om plaats te maken voor nieuwe modellen. Maar als je kiest voor een refurbished printer heb je een grotere kans dat het model waar jij op zoek naar bent erbij zit.

Goede kwaliteit

Refurbished printers zijn van een zeer goede kwaliteit. Doordat de printer is nagekeken op diverse punten, goed is gereinigd en waar nodig onderdelen zijn gerepareerd of vervangen, gaat de printer weer jarenlang mee.

Garantie op een refurbished printer

Veel leveranciers van refurbished printers geven je een garantie, omdat de printer compleet is nagekeken, schoongemaakt en waar nodig gerepareerd. Mocht er dus binnen korte tijd toch iets misgaan met je printer, dan kun je je gewoon herroepen op de garantie.

Besparen op printkosten

Ook kan een refurbished printer je helpen om te besparen op printkosten. Een goedkope nieuwe laserprinter klinkt heel aantrekkelijk voor ondernemers, maar voor professioneel gebruik is dit niet de beste keuze. De kosten per afdruk liggen namelijk een stuk hoger dan bij een professionele gebruikte printer.

Meer zekerheid dan een tweedehands printer

Tot slot heb je meer zekerheid wanneer je kiest voor een refurbished printer dan wanneer je kiest voor een tweedehands printer. Een refurbished printer is namelijk helemaal nagekeken en gerepareerd, en bij een tweedehands printer weet je niet met wat voor verborgen gebreken je te maken krijgt. Bovendien ontvang je een garantie, wat nog meer zekerheid geeft.

Admin - Author

You Might Also Like